Župan Boban: “200 tisuća kuna pomoći potresom pogođenom području. Vlada izdvaja 3.7 milijuna kuna za Vrgorac”

"Ovom prilikom zahvaljujemo svim ljudima koji su u ovoj iznimno teškoj situaciji još jednom pokazali zajedništvo, spremni pomoći u nevolji"


Blaženko Boban

Splitsko dalmatinska županija donijela je odluku o jednokratnoj isplati 200 tisuća kuna za potresom pogođena područja na prostoru Sisačko moslavačke županije, suosjećajući sa svim ljudima ugroženima razornim potresom.


“Ovom prilikom zahvaljujemo svim ljudima koji su u ovoj iznimno teškoj situaciji još jednom pokazali zajedništvo, spremni pomoći u nevolji. Svjesni ozbiljnosti situacije na prostoru pogođenom potresom, apeliramo na sve one koji imaju želju pomoći da svoju aktivnost usmjere na institucije Crvenog križa.” – kazao je župan Blaženko Boban

Vlada RH u koordinaciji sa županom Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj sjednici Vlade donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od tri milijuna i sedamsto tisuća kuna za sanaciju štete nastale uslijed prirodne nepogode uzrokovane poplavom pravnim i fizičkim osobama na području grada Vrgorca.

“Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću osobno na senzibilitetu i brzini reakcije koju iskazuje u izvanrednim situacijama kako bi pomogao narodu. I u ovim teškim trenucima vezanim uz prostor pogođen potresom, Vlada RH donijela je i odluku od iznimne važnosti za područje Splitsko dalmatinske županije. Kako u ovim trenucima potresa tako i poplave, veliko srce hrvatskog čovjeka, došlo je do izražaja ujedinjeno u nesebičnoj pomoći svim nastradalima, kao i brza reakcija Vlade RH, što ulijeva povjerenje kod svih, a poglavito kod ljudi pogođenih prirodnom nepogodom kako nisu ostali sami” , kazao je župan Blaženko Boban.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime