“ZUBATO” SUNCE Udari bure u Dalmaciji do 155 km/h. Pogledajte predivne prizore s Kliške tvrđave

Zbog snažne bure, osjet hladnoće bio je puno izraženiji nego to sugeriraju temperature zraka


Po svemu sudeći, ovaj će vikend u Dalmaciji ostati upamćen kao najhladniji aktualne zime. Službena postaja DHMZ-a Split Marjan jučer je imala prosječnu dnevnu temperaturu zraka od -1,3°C što se već godinama nije dogodilo. I današnje jutro bilo je hladno. O tome najbolje svjedoči podatak da jutarnje temperature zraka nigdje nisu bile iznad nule, a u Zagori su padale do -9°C. Na Dinari je izmjereno -20 stupnjeva.


Najviše dnevne temperature zraka, uz “zubato” sunce, bile su od 0 do 7°C.

Zbog snažne bure, osjet hladnoće bio je puno izraženiji nego to sugeriraju temperature zraka. U Dubrovniku su izmjereni udari do 101 km/h, Splitu 104 km/h, a u Makarskoj orkanskih 155 km/h.

Za sav promet otvoreni su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica.
autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica – tunel Tuhobić;
Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Senj;

Samo za osobna vozila otvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.
Na državnoj cesti Udbina-Klapavice (DC1 ) i mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Na kliškom području bura ima orkanske udare, a mi vam donosimo zimsku i sunčanu fotogaleriju s Kliške tvrđave.Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime