JEDNOG DANA ĆEMO POSTIĆI DOGOVOR S VLADOM “Prvu pobjedu smo odnijeli, vratili smo svoje dostojanstvo sami!”

Danas se nastavljaju konzultacije Vlade i sindikata o sporazumu koji bi napokon priveo kraju štrajk u školama, ali unatoč tomu, na Trgu bana Jelačića, danas u 12:05 sati održat će se veliki prosvjed


Okupljanje za veliki prosvjed nastavnika “Hrvatska mora bolje” počelo je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske. U 11 sati povorka je krenula Gundulićevom i Ilicom do Trga bana Jelačića, gdje je 12:05 sati započeo prosvjed.


Nakon što je prosvjed započeo pjesmom “Gaudeamus igitur”, okupljenima se obratila predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem poručivši da ovo više nije štrajk za 6,11 posto veće koeficijente već pokret za bolje obrazovanje i njegov status.

– Ovo više nije samo štrajk za 6,11 posto veće koeficijente, već pokret za bolju budućnost naše djece i naše domovine, borba za status obrazovanja i naš položaj u njemu, – kazala je Šprem.

Štrajk je rezultat dugogodišnjeg nezadovoljstva materijalnim i društvenim statusom, nepoštivanja naše struke, ovaj štrajk je borba za status obrazovanja i naš položaj u njemu. Obrazovanje je permanentno zapostavljeno. Svi vi ovdje okupljeni došli ste reći ‘dosta’, ‘dosta’ marginaliziranju obrazovanja, ‘dosta’ ignoriranju dijaloga, ‘dosta’ krivoj politici, ‘dosta’ podcjenjivanju vlastitih građana, ‘dosta’ uništavanju budućnosti našoj djeci. Dižemo glas za bolju Hrvatsku! Danas smo došli jasno i glasno reći da ne čekamo tramvaj, nego Hrvatsku kakvu zaslužujemo, kakvu zaslužuju svi naši građani”, rekla je Šprem podržana skandiranjem okupljenih: “Dosta, dosta, dosta…”

– Bolja Hrvatska nije negdje izvan ovog Trga, bolja Hrvatska je ovdje, danas, na ovom Trgu. Ako naš premijer ne zna što treba napraviti da bi ta Hrvatska stvarno bila bolja, onda mora doći ovdje, biti s nama i pročitati poruke s ovih transparenata, – poručio je Željko Stipić iz sindikata Preporod.

– Dosta je više tih političara. Premijer je rekao da je doveo Ligu prvaka. Mi smo Liga prvaka! Učitelji su Liga prvaka, – vikao je Miletić.S transparenata se šalju poruke: “Mijenjam znanje za koeficijent”, “Mi u kupe, on u špade”, “Znate li ovo pročitati? Zahvalite učiteljima”, “Plaću ste nam uzeli, ali kredit ne damo”, “Djeca vas promatraju”, “Dočekali Godota, kad će koeficijent?”,…

“Andrej, nismo te tako učili. Tvoja 16. gimnazija”, poruka je Plenkoviću s velikog transparenta istaknutog na Trgu bana Jelačića.

Oko 13:20 sati završen je prosvjed prosvjetnih radnika. U Policijskoj upravi zagrebačkoj kazali su da neće objaviti procjenu broja okupljenih.

Sindikati su, pak,izračunali su da se na Trgu okupilo više od 40 tisuća ljudi, javlja Dnevnik.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime