ZNAK PAŽNJE ZA IVICU PAVIĆA Udruga Adria Art Annale pred Banovinu donijela “Zlatni šut Darka Miladina”

Članovi i simpatizeri udruge Adria art annale jutros su izveli svojevrsni performans pred splitskom Banovinom

Članovi i simpatizeri udruge Adria Art Annale jutros su izveli svojevrsni performans pred splitskom Banovinom.


Iz prostorija svoje udruge u Dioklecijanovoj palači ponijeli su vreće, kako kažu, “Zlatnog šuta Darka Miladina“, koji su zadnjih dana otukli iz betoniranih vrata. Vreće su zatim prosuli pred vrata Banovine kao poklon pročelniku Službe za gradsku imovinu, Ivici Paviću.

Razlog ove akcije koju su nazvali “Znak pažnje za Ivicu Pavića” objasnio nam je predsjednik udruge, Antej Jelenić.

– Donili smo šut i tili smo poslat poruku gospodinu Ivici Paviću koji je u evidentnoj vezi s Darkom Miladinom i pogoduje mu stalno, da takvo ponašanje više nećemo tolerirati. Naslagali smo vreće šuta i na vrh postavili pticu koja je stradala u izljevu nafte, koja simbolizira da to pohlepno ponašanje je neekološko kako za duhovni, tako i za fizički svijet. Tili smo poručiti da ćemo se uvijek odupirati takvom ponašanju i da nemaju šanse da ovakve stvari više prolaze – rekao je Jelenić.

Ovu akciju su usmjerii na Ivicu Pavića, jer ga smatraju glavnim uzrokom problema uz pročelnika Konzervatorskog odjela Radoslava Bužančića.

– Ivica Pavić je jedan od glavnih uzroka ovih problema uz konzervatore. Gospodin Pavić je svojim ponašanjem pogodovao investitoru, Darku Miladinu. Još u 11.mjesec se vidilo da su u nekakvom odnosu, jer nam je nudio da prostoriju koju je Miladin uzurpirao poklonimo u zamjenu za atelje gospodina Kuštre, što je izravan dokaz da se bavi kriminalnim radnjama i trguje nečim što je javno dobro. – rekao je Jelenić.

Ivica Pavić tvrdi da je poslao nalog Darku Miladinu da vrati prostoriju u prvobitno stanje, ali iako poslan 10.svibnja, nalog još nije stigao.

– Nalog koji je Pavić poslao, da se vrati prostorija u prvobitno stanje, što smo pozdravili, nikad nije došao do gospodina Miladina. Iako smo se s povjerenicom za grad Brankom Ramljak dogovorili da će ponovno poslati, Pavić to ne želi ispoštovati. Bizarno je bilo da smo svi sjedili za istim stolom, a oni nisu predali taj nalog gospodinu Miladinu, niti su ga tražili da vrati prostor u prvobitno stanje. Dapače, govorili su da su neutralni u toj situaciji. – rekao je Jelinić.Predsjednik udruge AAA tvrdi da Ivica Pavić jednostrano pokušava promijeniti ugovor koji je sklopljen između udruge i Grada.

– Zadnji potez gospodina Pavića pokazuje da je nedvojbeno u vezi s Darkom Miladinom, jer je upravo u tijeku promjena našeg ugovora. On nam želi iz ugovora maknuti prostoriju koja je uzurpirana, čime bi nas potpuno delegimitirao u našoj borbi da pomoću dozvoljene samopomoći ponovno uđemo u prostor. To je isto ilegalna radnja kao i sve njegove dosadašnje radnje. Kad smo čuli za to, nenajavjeno smo došli u njegov ured i suočili ga s tim. Prvo je izbjegavao odgovor, a zatim je tvrdio da nam izlazi ususret, te da će nam na taj način smanjiti cijenu najma. To je isto ilegalno, jer nema on pravo sam mijenjati ugovor koji ima dvije strane. – rekao je Jelinić.

Najavio je i da će sljedeća akcija biti nošenje oštećenih kamenih artefakata, koje je Darko Miladin ubetonirao u zid njihove prostorije, pred vrata pročelnika Konzervatorskog odjela Radoslava Bužančića.

Tijekom jutra, pred Banovinu je stigla i policija. Jelenić kaže da su bili jako susretljivi i samo ih opomenuli da ne prosipaju šut.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0