Kao i prethodnih godina, Grad Solin je pokrovitelj i ovogodišnje treće po redu Zlatne Solinke koja će se održati u terminu od 7. do 9. veljače u restoranu Andrea (Nirs) na Dračevcu.
Organizator je Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije, a ovo je jedno od 5 natjecanja unutar Hrvatskog kuharskog kupa koji ima tradiciju dugu 13 godina.
Ove godine će se natjecati 18 kuhara iz raznih dijelova Hrvatske, a njihova jela će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuhara, članova sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza. U programu će sudjelovati i carving majstori koji će predstaviti svoje vještine u rezbarenju voća i povrća.
Natjecatelji će pripremati tri slijeda jela – Predjelo - Svečana hladna plata pripremljena od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, Glavno jelo - Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća i Desert - Hladni desert pripremljen od klementina, rogača, badema i skute.
Po dolasku prvog dana u popodnevnim satima, natjecatelji ulaze u kuhinju i započinju pripremu jela, a stručno ocjenjivanje je na rasporedu drugoga dana, 8.veljače od 15.00 do 19.00 sati. Nakon ocjenjivanja slijedi završna svečana večera s proglašenjem pobjednika uz prigodni zabavni program u 20.00 sati.