Zida punom parom: Bivši hrvatski premijer uređuje vilu na Braču od 300 kvadrata

U pitanju je vila od oko 300 metara kvadratnih namijenjenih za stanovanje te oko 600 metara kvadratnih okoliša. Vila se nalazi na istočnoj strani mjesta Splitska

Bivši premijer Tihomir Orešković gradi vilu na Braču. Točnije, ruši vilu Misura, koju je kupio prošle godine od Ruskinje Elene Surove, poduzimajući ozbiljnu rekonstrukciju, koja će ga po svemu sudeći koštati ozbiljan novac.


U pitanju je vila od oko 300 metara kvadratnih namijenjenih za stanovanje te oko 600 metara kvadratnih okoliša. Vila se nalazi na istočnoj strani mjestašca Splitska, javljaju 24 sata.

“Bila je to dobra prilika jer vila ima svu potrebnu dokumentaciju za preuređenje”, rekao je prošlog ljeta, nakon kupnje vile, bivši premijer Orešković, napominjući pritom da javnosti više ne mora polagati račune, jer više nije premijer pa nije otkrio koliko ju je platio.

Na gradilištu nema istaknute ploče s informacijama o investitoru i izvoditeljima radova, što je prema važećim pravilnicima MInistarstva graditeljstva obavezno istaknuti.

U vrijeme kad je postao premijer, Orešković je u imovinskoj kartici naveo da je primicima od nesamostalnog rada kupio stan u Zagrebu od 284 četvornih metara, što ga je koštalo 5,5 milijuna kuna, kao i da mu supruga posjeduje građevinsko zemljište od tri tisuće kvadrata u Gornjem Vrapču, vrijedno oko milijun kuna. Ukupna ušteđevina obitelji u to vrijeme iznosila je 1,64 milijuna kanadskih dolara te 903.000 eura.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime