Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odbilo je i posljednju žalbu posrnulog poduzetnika Zdravka Peveca za odgodu odlaska u zatvor iz zdravstvenih razloga, piše Danica.

Ranije mu je odbijen i zahtjev za obnovu kaznenog postupka pa će se sada morati javiti u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu. U protivnom, prijeti mu uhićenje i prisilan smještaj iza rešetaka. Posljednju žalbu vijeće na čelu sa sutkinjom Antonijom Bagarić odbilo je uz obrazloženje da se Zdravko Pevec može liječiti i u okviru zatvorskog sustava.

– Ako u okviru zatvora ne postoje uvjeti za liječenje, na prijedlog liječnika zatvorenik se premješta u zatvorsku bolnicu, a kad ni tamo ne postoji mogućnost posebnog specijalističkog liječenja, zatvorenik će se uputiti u zdravstvenu ustanovu – navodi sud u rješenju.

Osuđen je na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a polovica kazne preinačena je u uvjetnu. Kako mu se priznaje šest mjeseci koje je proveo u istražnom pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Višnja Pevec osuđena je na godinu dana zatvora, a kazna joj je zamijenjena radom za opće dobro.

Supružnici Pevec proglašeni su krivima za nepripadnu korist od četiri milijuna kuna na štetu tvrtke. Zdravko je kao odgovorna osoba osuđen i jer je utajom poreza u Pevecu državni proračun oštetio za gotovo 27 milijuna kuna.
5 KOMENTARI

  1. Zdravko, je tak’ je to nisi htio dragovoljno dati koji milijun za ZNA SE sada te to kosta mnogo vise. Basanci kazu: “Kadija te tuzi Kadija te sudi!”

  2. Da je stranac, nebi dobio ni dana kazne, stovise saginjali bi mu se nasi politicari do poda. Ali eto, Hrvat je, pa ga je trebalo unistiti – uostalom kao i Todorica. To je nasa sposobna elita nama dala, Hrvatsku bacila na koljena, na zadnjem smo ili predzadnjem mjestu u EU po svemu osim u osudjivanju svojih sposobnih poslovnih ljudi. Zato nam i ide kako nam ide. Sramota. Gospodine Pevec, ipak ce doci vrijeme, kada ce se pitati te prodane duse sto su ucinile ljudima i ovoj drzavi. Sve dodje na svoje mjesto. A Vama hvala na doprinosu koji ste dali za Hrvatsku.
    Sram ih bilo!

Comments are closed.