Zbog skandiranja Janici, prijavljeno 12 osoba

Do koje mjere građani mogu koristiti prosvjed kao izraz nezadovoljstva?

PU splitsko-dalmatinska danas je izvijestila kako je dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 12 osoba, od kojih su dvije maloljetne, koje su na trajektu skandirale Janici Kostelić.


Prilikom istraživanja je utvrđena sumnja da su jučer, 10. lipnja, na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, te po izlasku s trajekta, narušavali javni red i mir na štetu 35-godišnjakinje i još dvije ženske osobe u dobi od 40-godina, s kojima se nalazila u društvu, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Protiv navedenih osoba podneseni su Optužni prijedlozi, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom dana bit će dovedeni na Prekršajni sud.

Podsjetimo, Janica Kostelić je jučer posjetila Brač u sklopu WTA turnira u Bolu, na koji je stigla kao državna povjerenica za sport. Navijači Janici već duže vrijeme zamjeraju neprovođenje Zakona o sportu, kao i “čuvanje leđa” Zdravku Mamiću, koji je prije nekoliko dana napadnut na Braču.

S obzirom na to da je policija postupala prema prosvjednicima, koji su izrazili svoj protest prema političkoj osobi(bez obzira što se radi o najboljoj sportašici svih vremena), tj. osobi od javnog značaja, postavlja se pitanje do koje mjere “mali” građanin može koristiti prosvjed kao legitimno sredstvo demokracije, te jesu li svi pred zakonom jednaki? Ova pitanja se u posljednjih nekoliko godina postavljaju već više puta bez konkretnog odgovora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0