Splitska policija u četvrtak ujutro dovršila je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom, koju se sumnjiči da je u utorak navečer u Poljičkoj ulici u Splitu izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 19-godišnjakinja, nakon čega je vozilom pobjegla s mjesta događaja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći protiv nje je podnesena kaznena prijava, a dovedena je pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, što je splitsko Državno odvjetništvo jučer izvijestilo:

Povodom prometne nesreće koja se dogodila 23. listopada 2018. oko 21,25 sati u Splitu, na raskrižju Poljičke ceste i Ulice Put iza Nove bolnice, dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu provela je očevid na mjestu događaja uz sudjelovanje policijskih službenika Postaje prometne policije Split i stalnog sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila. (24. 10. 2018.)

U prometnoj nesreći smrtno je stradala pješakinja (1999.), dok se vozačica osobnog vozila marke Audi (1980.) koje je udarilo pješakinju, udaljila vozilom s mjesta nesreće.
Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, nakon provedenog očevida, izdala nalog kojim se određuje sudsko-medicinska obdukcija mrtvog tijela pješakinje i nalog za prometno-tehničko vještačenje prometne nesreće. Policijskim službenicima Postaje prometne policije Split izdan je nalog za obavljanje daljnjih izvida radi utvrđenja identiteta vozačice vozila kojim je oborena pješakinja.

Neposredno nakon primljene obavijesti da je utvrđen identitet vozačice osobnog vozila marke Audi kojim je oborena pješakinja, izdan je nalog za vađenje krvi i urina vozačici osobnog vozila, pregled osobnog vozila, kombinirano prometno-tehničko i sudsko-medicinsko vještačenje, kao i toksikološko vještačenje krvi vozačice vozila.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime