Glavni dvoboj UFC 252 dvoboja u Las Vegasu koji će nam dati odgovor na pitanje tko je najveći teškaš u povijesti sudit će Marc Goddard, sudac koji je dijelio pravdu i u prvom meču Stipe Miočića i Daniela Cormiera, piše Gol.hr.

Za one praznovjerne to nije dobar znak uoči trilogijskog meča. Goddard je sudio prvi meč Miočića i Cormiera u kojem je DC nokautirao našeg prvaka, ali ono što je još bitnije u cijeloj priči unakazio lice i oči aktualnog UFC prvaka.

Podsjetimo, u četiri minute i 33 sekunde, koliko je trajao prvi meč ove dvojice teškaša, Cormier je u čak osam navrata čeprkao prstima oko očiju Stipe Miočića, a u dva navrata je vrlo uspješno zario nokat u oko UFC prvaka.

Nakon prvog uboda je meč nakratko prekinut, no nakon drugog je uslijedio gromoviti udarac iz klinča koji je ugasio Miočića. Ako usporite snimku na najsporiju brzinu, vidjet ćete da je u klinču, taman prije nokauta, Cormier još jednom ogrebao Miočića po očima i to se vidi po njegovoj bolnoj reakciji.

Nadamo se da je i Goddard naučio nešto iz tog prvog meča i da neće dozvoliti da Cormier otvorenim dlanovima i ispruženim prstima dolazi prema licu Miočića. Na taj način si krati distancu, ometa našeg borca i u konačnici zadaje udarce. Guranje prstiju prema očima nije dozvoljeno i zato bi DC trebao odmah na startu biti upozoren, a ako i dalje bude ustrajao u svojoj taktici, potrebno mu je oduzeti bod u rundi.

Trilogija najvećeg teškaškog dvoboja u povijesti UFC-a dogodit će se u noći sa subote na nedjelju od 4 sata ujutro uz prijenos UŽIVO na GOL.hr-u.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime