Spuštanjem hrvatske zastave u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu, u Afganistanu, u subotu, 12. rujna 2020. godine, službeno je obilježen završetak sudjelovanja 12. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support, nakon čega u misiji neće ostati hrvatskih vojnika.

Glavna ceremonija spuštanja zastave održala se na Ehreinhain memorialu, spomeniku svim poginulim pripadnicima koalicijskih snaga u Afganistanu, na kojem se vijore zastave svih nacija koje sudjeluju u misiji Resolute Support. Nakon intoniranja himne, zapovjednik TAAC-NORTH brigadni general Ansgar Meyerpredao predao je hrvatsku zastavu u ruke brigadiru Ivici Matanoviću, zapovjedniku 12. hrvatskog kontingenta. U isto vrijeme, na drugih sedam lokacija unutar kampa Marmal, pripadnici 12. hrvatskog kontingenta spustili su i ostale hrvatske zastave.

U svom obraćanju brigadni general Ansgar Meyer istaknuo je kako je ponosan što je imao čast zapovijedati hrvatskim vojnicima, zahvalivši se svim pripadnicima kontingenta na dosadašnjem radu i profesionalnom odnosu prema postavljenim zadaćama kao i prema pripadnicima ostalih nacija.

Kako bi ovaj događaj protekao u što svečanijem tonu pobrinuo se hrvatski tim koji je sudjelovao na natjecanju u triatlonu u sastavu vojnik Antonio Đurčević, razvodnik Mladen Paudenović i razvodnik Dejan Knežević. U konkurenciji pet timova iz Njemačke i Nizozemske uvjerljivo su osvojili prvo mjesto pokazavši još jednom izuzetnu fizičku spremu te potvrdili da smo najuspješnija nacija u natjecanjima organiziranim u kampu Marmal.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime