Priča o kameri u Dicmu dobila zanimljiv nastavak: “Zavijena u crno”

[FOTO] Pogledajte što su narodni heroji napravili


Jučer smo o pisali o kameri koja je prije nekoliko dana postavljena državnoj cesti kroz Dicmo. O interesu građana za temom svjedoči i podatak da je članak do danas u 14 sati pročitan preko 40.000 puta.


Iako kamera ne služi praćenju brzine vozila ili detektiranja vozača, na cesti se vozače ničim ne upozorava da se spomenuta dionica snima.

Kamera “zavijena u crno”

Jutros je priča dobila zanimljiv epilog. Kako nam javljaju čitatelji, preko kamere je stavljena crna vrećica, a nismo dobili potvrdu jesu li to napravili vlasnici kamere ili netko drugi.

Svakako valja napomenuti da nikome ne bi trebalo pasti na pamet dirati skupocjenu aparaturu.

Podsjetimo, kamera nije u vlasništvu policije nego Hrvatskih cesta koji su postavljanje kamere ovako objasnili:

“Hrvatske ceste u cilju zaštite državnih cesta i sigurnosti sudionika u prometu na cestama provode povremena mjerenja radi praćenja prometnog opterećenja i prometnih tokova na državnim cestama, sve sukladno članku 82. stavak 3. alineja 5. i 7. Zakona o cestama.Tijekom provedbe mjerenja i obrade podataka o izmjerenim prometnim opterećenjima ceste ne prikupljaju se niti pohranjuju osobni podaci o korisnicima ceste, nego se prikupljaju, obrađuju i pohranjuju podaci o izmjerenim prometnim opterećenjima na određenoj dionici državne ceste, koji se koriste za održavanje i zaštitu državnih cesta”, kazala nam je Tamara Paić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Vozači su tako do danas mogli biti snimljeni ovom kamerom bez da ih je itko na to na bilo koji način upozorio.S obzirom na opravdanu sumnju da se time krši Opća uredba o zaštiti podataka, Hrvatskim cestama smo poslali dodatni upit te mišljenje zatražili od Agencije za zaštitu osobnih podataka. Kako odgovore nismo zaprimili do trenutka objave ovog teksta, objavit ćemo ih naknadno.

POVEZANI SADRŽAJ

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
23
Haha
150
Hagić
9
Hmmm
4
Plač
8
Grrr
46
Molim?
20

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime