U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata otkriveno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviše dosad, a zbog zaražene odgojiteljice, na 14 dana zatvoren je Dječji vrtić „Sunce“.

Kako je izvijestio Županijski stožer, riječ je o pet muškaraca i četiri žene iz Dubrovnika. Četiri zaražene osobe su iz Metkovića, zaraženi su i jedan muškarac i jedna žena iz Konavala, jedan muškarac iz Stona te jedan iz Ploča, a zaražena je i jedna žena iz Dubrovačkog primorja te jedna iz Vele Luke.

Izliječeno je jedanaest osoba, od kojih četiri iz Metkovića, po dvije iz Dubrovnika i Stona te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od covida-19 liječi se 16 osoba. U samoizolaciji je 449 osoba, a od početka pandemije analizirano je 10.107 uzoraka.

Zbog zaražene odgojiteljice, zatvoren je Dječji vrtić „Sunce“. Nakon što je u srijedu predvečer stigla obavijest da je jedna odgojiteljica u tom vrtiću pozitivna na koronavirus, u dubrovačkoj gradskoj upravi odlučeno je da se od četvrtka taj vrtić zatvori na 14 dana.
„Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom i o potrebi samoizolacije djece donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike i korisnike“, ističu iz Grada Dubrovnika.

Jaslice u središnjemu Dječjem vrtiću „Pčelica“, u kojemu je zaražena djelatnica kratko boravila, zatvorene su u četvrtak radi dezinfekcije prostora, a nastavit će raditi u petak, 4. rujna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime