Zatvaranje “Kreativnog proljeća” uz predstavljanje strip knjige “Miljenko i Dobrila“

Nakon što je otvaranje “Kreativnog proljeća” obilježeno pričom o “kreativnoj ulici kaštelanskog crljenka”, isto će biti zatvoreno još jednom prepoznatljivom kaštelanskom pričom – predstavljanjem strip knjige o Miljenku i Dobrili

Službeno zatvaranje prvog kaštelanskog „Kreativnog proljeća“ održat će se u sutra 1. lipnja u 20.30 sati u Muzejskom prostoru Podvorje (Nadbiskupski kaštel) u Kaštel Sućurcu uz predstavljanje strip knjige „Miljenko i Dobrila“ scenarista Srećka Eterovića i i crtača Žarka Bekera.


Nakon što je otvaranje “Kreativnog proljeća” obilježeno pričom o “kreativnoj ulici kaštelanskog crljenka”, isto će biti zatvoreno još jednom prepoznatljivom kaštelanskom pričom – predstavljanjem strip knjige o Miljenku i Dobrili.

Ovo značajno djelo hrvatske stripovske baštine predstavit će Veljko Krulčić, dok će u sklopu programa nastupiti djeca KUD-a „Karol Wojtyla“, koja će izvesti kratku predstavu „Miljenko i Dobrila na kaštelanski način“.

Strip “Miljenko i Dobrila” izlazio je na stranicama „Vjesnika” tijekom travnja i svibnja 1968. godine, a izdanje Nakladničke kuće “Vedis” osim samog stripa donosi i kratki tekst Veljka Krulčića o njegovom nastanku, skicu za monografsku studiju o Žarku Bekeru iz pera Alije Balte i izbor iz bibliografije radova o Žarku Bekeru. Izdanje predstavlja nezaobilaznu stanicu za sve istraživače kako povijesti hrvatskog stripa tako i odjeka romantizma u dvadesetom stoljeću.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0