Zašto Civilna zaštita koristi Gmail, a ne MUP-ov mail? Objašnjenje će vas iznenaditi

Evo kako su se opravdali


Na web stranici Civilne zaštite objavljeno je zašto se koristi adresa na domeni gmail.com, a ne mup.hr.


Naime, MUP je ranije danas građane da zahtjeve za dodjelu kontejnera na području pogođenom potresom građani javljaju na e-mail adresu stozerpetrinja@gmail.com.

Nedavno su na Facebook stranicama i webu civilne zaštite objavili zbog čega koriste e-mail adresu na domeni gmail.com, a ne na službenoj domeni Ministarstva unutarnjih poslova – mup.hr.

Objašnjenje prenosimo u cijelosti:

– Gmail adresa stozerpetrinja@gmail.com je otvorena zbog toga što je pristup putem web maila na @mup.hr izvan domene mup-net mreže ima odgodu i ograničen pristup iz sigurnosnih razloga kada se pristupa uz pomoć satelitskog interneta koji je i postavljen u zapovjedno komunikacijsko vozilo Ravnateljstva civilne zaštite – stoji na stranicama Civilne zaštite.

– Kako bi zaprimali potrebe za pomoć obiteljima pogođenih potresom u realnom vremenu bez odgode te žurno djelovali sukladno tome izrađen je korisnički račun na domeni @gmail.com. Također na Gmail se može pristupati s više računala istovremeno, što je bitno jer više ljudi radi na tome. MUP-ova domena ima zaštitu te mail adrese koje imaju neku reklamu ne prolaze, a ovdje se zaprimaju ponude za pomoć raznih tvrtki – navela je Civilna zaštita na svojim stranicama.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
12
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime