ZARAŽENI DALMATINAC “UHVAĆEN” NA GRANICI U izolaciji je bio tek nekoliko dana

"Lola" pokušao prijeći granicu s pozitivnim nalazom na Covid

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (15. 3. 2021.)


Okrivljenom 32-godišnjaku se stavlja na teret da je, nakon što mu je testiranjem 22. listopada 2020. utvrđeno da boluje od zarazne bolesti COVID-19, postupio protivno članku 21. stavak 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i izrečenoj mjeri Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije o izolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 21. listopada 2020. do 31. listopada 2020.
Okrivljenika se tereti da je 25. listopada 2020. napustio adresu prebivališta na kojoj je boravio u samoizolaciji u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije.

Tereti ga se da se, svjestan da time krši izrečenu mjeru i da zbog napuštanja samoizolacije može navedenom bolešću zaraziti osobe s kojima dođe u kontakt i ugroziti njihovo zdravlje, svojim vozilom uputio na granični prijelaz s Bosnom i Hercegovinom kako bi napustio teritorij Republike Hrvatske, no tamo su ga zaustavili policijski službenici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
10
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime