U Trogiru su započeli radovi na izgradnji novih vodovodnih i kanalizacijskih priključaka ukupne dužine 3,5 km, a na koje će se priključiti 200 trogirskih kućanstava. Radovi se odvijaju i odvijat će se u narednim mjesecima na niz lokacija u gradu, na području mjesnih odbora Travarica i Čiovo.

Vrijednost radova je oko 15 milijuna kuna, a provodi ih i financira agencija EKO kaštelanski zaljev. Jedan dio radova bit će gotov u lipnju, a drugi tijekom srpnja.

– Najavili smo da želimo povećati priključenost na odvodnju na 97 posto, a vodoopskrbu na 99 posto. Uz pomoć naših partnera EKO-a, VIK-a i fondova EU kroz projekt aglomeracije, upravo na tome i radimo. Vjerujem da ćemo kroz par godina dostići te brojke i konačno riješiti i taj civilizacijski standard u našem gradu – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Pri kraju su i radovi na proširenju kanalizacijske mreže na području ACI marine, u sklopu kojih su se spojile sama marina i desetak kućanstava u okruženju, a do 2023. rok je za dovršetak EU projekta poboljšanja vodne infrastrukture nakon kojeg će većina trogirskih kućanstava biti spojena na odvodnju.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime