Ana Karamarko, supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, puštena je u srijedu navečer da se brani sa slobode jer Uskok nije zatražio da joj se odredi istražni zatvor, nakon što je istog dana, zbog sumnje u gospodarske malverzacije, uhićena u sklopu akcije Flajš.

Supruga nekadašnjeg predsjednika HDZ-a dovedena je u srijedu oko 18 sati u prostorije tužiteljstva gdje ju je ispitao Uskok, piše N1.

Nakon ispitivanja pušetna je da se brani sa slobode jer Uskok za nju nije zatražio da joj se odredi istražni zatvor.

Branitelj Ane Karamarko, odvjetnik Ivo Farčić, kazao je da je njegova branjenica iznijela kratku obranu i zanijekala počinjenje djela za koje se sumnjiči. ”Ona se sumnjiči za ispostavu fakture od oko 400.000 kuna za isporučenu uslugu, no ne sumjniči ju se da je taj novac zadržala za sebe”, kazao je Farčić.

Odluka o istražnom zatvoru za ostalih 30 uhićenih znat će se nakon što ih ispitaju Uskokovi istražitelji. Od ukupno 38 osoba koje su se, uz devet tvrtki našle pod istragom, jedan osumnjičenik se od ranije nalazi u zatvoru, dok ih je šest trenutno nedostupno redarstvenim vlastima, priopćila je ranije policija.

Skupina je navodnim nezakonitostima zaradila najmanje 20 milijuna kuna te Državni proračun oštetila za oko 11,5 milijuna kuna, piše N1.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime