– Zahtijevamo potpunu ravnopravnost, želimo u Hrvatskoj napokon živjeti slobodno i dostojanstveno. Ove godine pozivamo sve ljude da nam se pridruže u borbi za dokidanje svih oblika diskriminacije, poniženja, zlostavljanja i ignoriranja naših prava i sloboda – poručile su organizatorice iz Zagreb Pridea na 19. Povorci ponosa.

– Kroz ustavnu, ostvarit ćemo i političku, kulturnu, ekonomsku i socijalnu pravdu za LGBTIQ zajednicu – poručile su.

Kako navodi Index, zahtijevaju pokretanje postupka promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji.

Smatraju da je sazrelo vrijeme da se “nepravedna i duboko ponižavajuća odredba o definiciji braka” izmijeni tako da uključi i istospolne obitelji.

I potpredsjednik vlade u Povorci ponosa

Povorku ponosa došla je podržati i platforma Možemo!, a saborska zastupnica Katarina Peović (Radnička fronta) medijima je izjavila da je ove godine trebalo poslati poruku što uistinu znači sloboda.

– Sloboda nije zabranjivanje jednakih prava istospolnim zajednicama, sloboda nije zabranjivanje pobačaja – kazala je Peović.

Zastupnica Sandra Benčić (Možemo!) istaknula je da platforma Možemo! podržava LGBTIQ zajednicu “bez ali”.

– Podržavamo i jednakost u pravima, podržavamo jednakost obitelji i isto tako, pravo svake obitelji da se obitelju zove – poručila je Benčić.

Na Markovu trgu je bio i potpredsjednik vlade za ljudska prava Boris Milošević, koji je rekao kako je došao “podržati toleranciju i poštivanje različitosti u društvu”.

U Povorci ima zanimljivih transparenata. Na jednom uz fotografiju Franje Tuđmana stoji “200 gej obitelji”, a na drugom “Neka fetus kojeg spasite bude gej”.

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime