ZAGORA JE POD BIJELIM OMOTAČEM Donosimo vam prizore zimske idile iz Trilja

[FOTO + VIDEO] Velika hladnoća je u Dalmaciji. Evo fotografija iz TriljaTijekom petka u većem dijelu Dalmacije došlo je do naoblačenja. Dok nad srednjom i istočnom Europom dominira prostrano polje povišenog tlaka zraka, u srednjem Sredozemlju, s centrom zapadno od Italije, nalazi se ciklona koja utječe na vrijeme na našem području.

Nad balkanskim poluotokom nalazi se vrlo hladna zračna masa, pa su se čak i na srednjodalmatinskim otocima temperature spustile ispod ništice. Najniža temperatura zabilježena je na Biokovu (-14°C). Temperature u Zagori su uglavnom između -7 i -3, a na obali i otocima od -2 do 2 stupnja Celzijeva.

Uz niske temperature lokalno pada i snijeg. Kako nam javljaju čitatelji snijeg pada duž obale na području od Šibenika do Ploča, te na Šolti, Braču, Hvaru i Visu. Meteorološka postaja u Komiži mjeri 0.9 stupnjeva uz umjeren snijeg, a Primošten se i zabijelio.PADA I NA OTOCIMA Snijeg u Dalmaciji: Temperature ispod nule, udari bure do 140 kilometara na sat!Oborine se očekuju uglavnom u manjim količinama pa veći dio obale ne bi trebao zabijeliti, a najveće probleme stvarat će olujna i orkanska bura.

ZIMSKA IDILA NA OBALI I OTOCIMA Zabijelilo se diljem obale. Snijeg pada i nadomak Splita

Moja reakcija na članak je...
Vau
60
Haha
10
Hagić
17
Hmmm
3
Plač
3
Grrr
11
Molim?
7

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime