Ovogodišnju manifestaciju “Zadvarskog šušura” otvaraju makarski glumci amateri „Zlatousti” komedijom “Careva večera”.

Makarani probijaju led na Trgu Stjepana Radića, zaljubljenicima u Zadvarje poznatijeg kao Obor, u nedjelju 14.7.2019. u 21:00h svojim prvim nastupom na Zadvarju. Komedija prema tekstu Francisa Webera u adptaciji i režiji Davora Šegote, već poznatog makarskoj javnosti po izvrsnim predstavama, pet puta dosad je oduševila brojnu publiku i izazvala salve smijeha i ovacija.

Predstavu nose dva glumca, Lorenzo Laušić u ulozi poreznog inspektora Frane Cara i Toni Pašalić u ulozi prepredenog direktora izdavačke kuće Pjera Pavlovića.

Dinamična predstava će vas nasmijati do suza i zabavljati skoro dva sata, i pritom vam neće bit žao niti sekunde vremena utrošenog na gledanje „Zlatoustih“. Radnja je smještena u 80-te godine, a u središtu pozornosti su samodopadni Pjero Pavlović, bogati snob spreman na ismijavanje svakog “idiota” bez imalo empatije, te naivac i pomalo iritantni porezni inspektor Frane Car koji u svim svojim nastojanjima da stvari učini boljima samo doprinese nastanku još jedne katastrofe. Uz navedenu dvojicu predstavu dopunjuje 6 “Zlatoustih” u ulogama histerične i osebujne ljubavnice, nezadovoljne žene, priprostog poreznog službenika, potom zavodnika svjetskih razmjera, i ostalih uloga za koje vam prepuštamo da ih sami otkrijete gledanjem ove urnebesne komedije. Zadvarski šušur osim komedije „Careva večera“ donosi projekcije filma „Ona koju zamišljaš“ i „Sitne ribe“, te komediju u izvedbi dramske udruge „Most“, 9.Zadvarsku večer, a uz treću smotru klapa „Zadvarju,gradu na kamenu“ ćemo se oprostiti od još jednog šušura.