Zadarski bilten: Gospodarski kriminal, 18-godišnjak krao, lažne tablice

Prijavljeni je oštećenim trgovačkim društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 275.541 kuna


Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.


Naime, 52-godišnjaka se sumnjiči da je kao vlasnik i direktor dva trgovačka društva, registrirana na zadarskom području, tijekom prosinca 2012. i siječnja 2019., u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za svoja društva, stupio u kontakt sa odgovornim osobama dva trgovačka društva s područja Zagreba, te sa istima sklopio ugovore o ustupu potraživanja, kojom prilikom je odgovornim osobama oštećenih društava lažno predočio da će za ugovornu proviziju umjesto istih društava izvršiti naplatu njihovih potraživanja, a po naplati će novčana sredstva u dogovorenom roku isplatiti navedenim društvima umanjeno za ugovornu proviziju.

Potom je sukladno naprijed stvorenoj namjeri da novac zadrži za svoja društva, a nakon što su mu na račun društva isplaćeni cjelokupni iznosi navedenih potraživanja, oštećenim društvima s područja Zagreba do danas nije ništa podmirio.

Navedenim radnjama prijavljeni je oštećenim trgovačkim društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 275.541,00 kuna, a za koji iznos je svojim trgovačkim društvima pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 52-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.


Otkriven počinitelj provale u ugostiteljski objekt

 Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za teške krađe.

Naime, sumnjiči ga se da je u dva navrata provalio u ugostiteljski objekt u Gornjem Karinu, i to početkom siječnja (03./04.01.2020), kada je provalio u ugostiteljski objekt, odakle je otuđio novac i desetak kutija cigareta, a potom 23/24. siječnja kada je provalio u isti objekt te otuđio novac. Sveukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči ga se da je 01. travnja pokušao provaliti u navedeni ugostiteljski objekt, u čemu nije uspio.

Prema 18-godišnjaku se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa.


Krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac, jučer prijepodne  u Rašteviću su prilikom kontrole prometa zaustavili 45-godišnjeg vozača VW Golf-a, zadarskih registracijskih oznaka, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime