Zadar: Od danas Jadrolinija prelazi na ljetni red plovidbe

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe s primjenom počinje i sezonska tarifa s u prosjeku 20 posto višim cijenama

Od petka, 2. lipnja do 1. listopada 2017. godine Jadrolinija prelazi na ljetni red plovidbe s pojačanim brojem putovanja na najfrekventnijim linijama. Tako će se na brodskoj liniji Poluotok – Preko uvesti jedna dodatna linija, a na trajektnoj Gaženica – Preko dvije.

Konkretno, na brodskoj liniji novost je večernja linija, koja će iz Preka kretati u 21.30, a iz Zadra u 22.15 sati. Kod trajekata, prvi jutarnji iz Zadra kreće već u 05.00 ujutro, dok će polasci iz Preka sada biti u 05.30 i 06.15. Također, uvodi se i večernja linija iz Preka u 21:20 s povratkom iz Zadra u 22 sata, pišu Naši škoji.


U udarnom dijelu turističke sezone, od 30. lipnja do 3. rujna Jadrolinija će dodatno povećati broj linija, pa će posljednji trajekt iz Gaženice kretati u 23.59, a iz Preka u 00.30 sati. I u špici sezone, nažalost, posljednji brod iz Zadra kretat će u 22.15 svih sedam dana u tjednu, tako da ni ove godine nisu urodile plodom molbe otočnih načelnika da barem ljeti brod s Poluotoka isplovljava sat ili dva kasnije.

Najveća novost na zadarskom području je uvođenje nove katamaranske linije koja će povezivati Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar. Liniju će do 31. prosinca održavati Jadrolinija brzim brodom ”Novalja”. Od 2. do 29. lipnja, te od 4. rujna do 1. listopada predviđena su dva polazno-povratna putovanja dnevno, i to srijedom i subotom. U visokoj sezoni, od 30. lipnja do 3. rujna, bit će pet putovanja tjedno: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, dok će u izvansezonskom razdoblju, od 2. listopada do konca godine, dnevno biti jedno polazno-povratno putovanje, i to petkom.

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe s primjenom počinje i sezonska tarifa s u prosjeku 20 posto višim cijenama. Sezonska tarifa ne odnosi se na otočane,  odnosno vlasnike otočnih iskaznica kojima cijene ostaju iste cijele godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0