Nakon što je kiša pomrsila planove i potjerala sudionike prvog izdanja Moment Festa s Turske kule u Dom mladih, udruga Momentum ovog vikenda organizira drugo izdanje, koje će se održati u nedjelju od 15 sati na Turskoj kuli.

Osim Xstatic (graffiti) ekipe koja će ocrtavati stolove, ekipa iz Radio Kampusa će preko dana zabavljati pomno biranom glazbenom selekcijom koja će biti dobar soundtrack za brojne radionice – slackline, facepainting, ples na šipci i svili, izrada dreamcatchera, yoga i laštik te ‘Jute igre u suradnji s Jutom spizom.

– Povlačenje konopa ili Kaladont dok plačete zbog ljutih papričica – zvuči zanimljivo? Da ne biste mislili da smo samo sadisti, za svaku igru pobjednike čekaju nagrade kao što su isti oni umaci od Jute Spize koji su im nanosili bol ili pak Moment kokteli –  rekli su iz udruge Momentum.

Glavni dio ovog Momenta je kino na otvorenom u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split. Španjolska komedija “Život je lakši zatvorenih očiju / Vivir es fácil con los ojos cerrados” prije par godina je oduševila publiku, a govori o usamljenom profesoru i zaluđenom obožavatelju Beatlesa koji saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju te kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera – trudnu djevojku i tinejdžera koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme ‘Strawberry Fields Forever’. Dobitnik čak 6 prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij.

Nakon filma slijedi glazbeno putovanje – od jazza do housea vas vodi DJ Matthew Bee.

– Ponesite dekice, hammocke i sve ostale potrepštine za uspješan piknik i druženje u prirodi – ulaz na festival je potpuno besplatan – poručili su iz Momentuma.

Udruga Momentum je neprofitna i volonterska udruga mladih osnovana 2015. godine u Splitu pokrenuta s ciljem aktivnijeg uključivanja mladih u kulturni život grada te obogaćivanje društvene ponude Splita. U proteklih nekoliko godina su kroz projekt ‘Ubijmo dosadu’ organizirali preko 150 radionica glazbenog, edukativnog i sportsko-rekreativnog tipa, večeri stand up komedije, filmske projekcije te cjelodnevna događanja na otvorenom te je na taj način mnogo mladih Splićana dobilo priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do šire publike.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime