Temperatura zraka prvog dana nove 2019. godine na Banju je iznosila desetak stupnjeva, ali je zbog sunca osjet topline ipak bio jači, dok je more bilo na skromnih 16 stupnjeva. Bura koja je noćas dosta jako puhala kroz noć se smirila, tako da je kupačima, uvjetno rečeno, vrijeme išlo na ruku. More im je, za razliku od lani kad je puhalo jugo s kišom, bilo mirno, piše ŠibenikIN.

Danas se okupalo njih 12, devet muškaraca i tri žene, a društvo su im pravila dva psa. Ante Vrcić jutros je odradio četvrto novogodišnje kupanje, a kaže da mu današnje hladnije od svih dosad. Kupao se i lani, a kupat će se, ističe, i dogodine.

Današnje druženje na Banju organizirali su JK Val u suradnji s Gradom Šibenikom i gradskom Turističkom zajednicom, a ove godine glavna tema je zaštita okoliša.

– Globalno zatopljenje i zagađenje mora plastikom svjetski je problem, a da bismo upozorili na to, u more smo postavili instalaciju kraj koje su se naši kupači kupali. Sante leda s polarnim medvjedom i pingvinima okruženima plastičnim otpadom među kojim pliva planeta Zemlja poručuju svijet na alarmantno stanje – poručuje Zoran Lucić Luca, jedan od organizatora iz Vala i autor koncepta.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime