Tijekom vikenda došlo je do porasta novih slučajeva zaraze koronavirusom u nekim zemljama koje su ublažile mjere ograničenja, rekao je danas generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus na konferenciji za novinare u Ženevi.

– Preko vikenda svjedočili smo izazovu koji je pred nama. U Južnoj Koreji ponovno su zatvoreni kafići i klubovi zbog novootkrivenih slučajeva zaraze. U Wuhanu, u Kini, ponovno je nakon obustave mjera zabilježen porast broja novozaraženih – rekao je Tedros.

U Njemačkoj zabilježen porast broja novozaraženih

– Njemačka je također izvijestila o porastu novih slučajeva nakon ublažavanja mjera ograničenja. Srećom, sve tri zemlje imaju dobar sustav za otkrivanje i reakciju na ponovni porast novozaraženih – dodao je direktor WHO-a.

Tedros je naglasio da je WHO objavio smjernice i šest kriterija koje zemlje trebaju razmotriti prije ukidanja mjera ograničenja, piše Index.

– WHO blisko surađuje s vladama kako bi osigurao da ključne mjere ograničenja ostanu na snazi ​​tijekom borbe s pandemijom. Dok ne postoji cjepivo, mjere su naš najučinkovitiji model sprječavanja širenja covida-19 – rekao je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime