Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, komentirajući izjave u RTL Duelu predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović u kojima je spomenut, da će “odgovoriti na uvrede” kad u Hrvatskoj prođu predsjednički izbori.

Nakon razgovora s patrijarhom srpskim Irinejom o situaciji u Crnoj Gori, Vučić je na pitanje novinara kako komentira “teške riječi” na njegov račun, koje su se sinoć čule u sučeljavanju Milanović – Grabar-Kitarović, rekao da ne želi odgovarati, pa makar to bile i osobne uvrede, prenosi Index.

– Čekat ću da završe izbori, pa ću onda komentirati- kazao je Vučić dodavši da nije bio “naročito fasciniran” debatom dvoje hrvatskih predsjedničkih kandidata i zahvalivši Milanoviću i Grabar-Kitarović na “dodatnoj potpori” koju mu pružaju.

To što ne želi odgovarati na njihove ocjene izrečene tijekom televizijskog sučeljavanja, pa “makar i na teške i osobne uvrede”, i što se ne želi miješati “u njihove stvari”, Vučić je ilustrirao tvrdnjom kako je

– Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija.

– A oni valjda misle da imaju prava odlučivati tko je u Srbiji dobar predsjednik, a tko nije. Hvala im na dodatnoj podršci, koju mi pružaju unutar srpskog naroda, gdje god da živi- istaknuo je Vučić.

Milanović je u debati s Grabar-Kitarović rekao kako ne bi blokirao put Srbije u EU,
– osim ako nam ne daju toliko razloga da nemamo drugog zbora, navodi Index.

– Ne želim to koristiti kao monetu za uništavanje jedne države koja ima nesreću da je trenutno vodi jedan ratni kabadahija- rekao je Milanović, navodeći da je
– čovjek koji je u Glini govorio najgore stvari, koje su 1995. godine tisuće naših Srba koštale sudbine, života, imovine, sreće, ljubavi, svega i da je taj čovjek sada izabran u ime beogradske čaršije… da je vodi- rekao je Milanović.

Grabar-Kitarović pak Vučića ne bi ponovno zvala u Hrvatsku dok se ne riješi pitanje nestalih osoba u Domovinskom ratu. Inzistirat će, kaže, na tome da Srbija ispuni kriterije za članstvo u EU kao što su ih ispunile i sve druge države, uključujući i Hrvatsku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime