VRUĆI KOLOVOZ NA „TEATRU UZ MORE“: STIŽU ČULINA I ZUHRA, VRAĆAJU SE “VLAJLAND“ I “4 POZE“, A KAO ŠEĆER NA KRAJU U SPLIT STIŽU “GOLA U KAVEZU” I RIČARD!

Prva po redu u kolovozu je komedija "Ocat i sin" legendarnog komičara Zuhre i njegovog mladog kolege Tina Sedlara kojeg je splitska publika imala priliku gledati na Stand-up showu "Oženjeni"

Sukladno odluci stožera „Teatar uz more“ je kazališno događanje niskog rizika i sigurno mjesto okupljanja na kojem se poštuju traženi epidemiološki propisi te za isti NISU POTREBNE Covid putovnica ili negativni test.


Programski se nalazimo na polovini prve godine festivala „Teatar uz more“.  Dosad je naša kulturna oaza zabilježila gotovo 8.000 posjetitelja a zamah tek uzimamo. U kolovozu, kako i priliči ljetnim radostima, ubacujemo u petu brzinu glisiranje na valovima smijeha. Stižu nam redom ponajbolji glumci i komičari u Hrvatskoj, ali i izvan nje. 

Prva po redu u kolovozu je komedija “Ocat i sin” legendarnog komičara Zuhre i njegovog mladog kolege Tina Sedlara kojeg je splitska publika imala priliku gledati na Stand-up showu “Oženjeni”.

Svega par dana nakon stiže Stand-up atrakcija iz Bosne i Hercegovine “Zovu nas bosanci”. Raduje nas što na našim Stand-up programima uz mlađu publiku sve češće pristiže i starija kazališna publika.

Iznimna nam je čast u kolovozu ugostiti i najveću hrvatsku glumicu Arijanu Čulinu, Mišu Kovača hrvatskog glumišta, za koju je dovoljno samo staviti plakat i uvijek bude rasprodano. Ne sumnjamo nimalo da će tako biti i ovaj put.


U Split po prvi puta stiže i Ričard sa svojom kazališnom družinom.

Za kraj mjeseca stižu i dvije odlične komedije kazališta Moruzgva. “Gola u kavezu”, jedan od najvećih Moruzgvinih hitova stiže u Split nakon dugo vremena a Eciju ostavljamo na par dana u Splitu kako bi još jednom zaigrala “Vla Vla Vlajland” pred splitskom publikom.

Rujan otvaramo najvećim kazališnim hitom ovog ljeta, “4 POZE, sretan svršetak” koja se na zahtjev publike po 4. put vraća na “Teatar uz more”.

 – Damir Bubalo, Amadeus events

Jako puno roditelja nas pita kad se nastavlja program dječjeg teatra. Naravno da nismo zaboravili na naše najmlađe. Program za djecu nastavit ćemo krajem kolovoza kada vrućine budu nešto manje za održavanje dječjih programa na otvorenom.

Također želimo obavijestiti našu publiku kako sukladno odluci stožera „Teatar uz more“ ostaje kazališno događanje niskog rizika i sigurno mjesto okupljanja na kojem se poštuju traženi epidemiološki propisi te za isti NISU POTREBNE Covid putovnica ili negativni test – Tadija Kolovrat, B GLAD Produkcija

A evo i programa za kolovoz najboljeg kazališnog festivala u Splitu:

9.8. OCAT I SIN Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar

Jedan od najpopularnijih hrvatskih komičara Zlatan Zuhrić Zuhra i njegov kolega Tin Sedlar stižu u Split s komedijom za sve generacije  „Ocat i sin“. Kako život piše najsmješnije komedije, Zuhra je komediju “Ocat i sin” prenio iz vlastitog odnosa sa svojim sinom te je svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama vrlo vjerojatno nimalo slučajna. Bilo da ste dijete ili roditelj svakako ćete se pronaći u nekoj od zgoda koju otac proživljava sa svojim 18-godišnjim sinom i do suza nasmijati njihovim, a možda i vlastitim situacijama. 

12.8. Stand-up comedy ZOVU NAS BOSANCI Marko Dejanović i Dušan Jokić

Kako je to kad si svugdje osim u Bosni Bosanac?

Bosanci su smiješni, glupi, glupo smiješni, Bosanci su “raja”, Bosanci su svugdje, a opet, u Bosni i Hercegovini ćeš teško naći jednoga. Bosancem te drugi zovu, a na pitanje “šta si ti?”, pitanje koje je dugo bilo popularno na ovim prostorima, samo rijetki odgovaraju sa Bosanac.

Stand-up comedy show “Zovu Nas Bosanci” u izvedbi Marka Dejanovića i Dušana Jokića govori o tome kako je to biti Bosanac, kakvi su to ti Bosanci, ali i kakvi su drugi Balkanci, kako pričaju, kako se ponašaju, što ih odaje, ali i kakvi su na kraju ljudi Dušan i Marko.

19.8.  DISCO BABA  Arijana Čulina  

Zahvaljujući epidemiji samo rijetki sretnici imali su priliku tijekom zime pogledati najnoviju komediju iz pera najbolje splitske autorice, glumice i komičarke Arijane Čuline. Alfa i omega splitske komedije ovog puta na sebi svojstven način, duhovito i bez dlake na jeziku, progovara o tome kako je danas zabranjeno ostariti. “Poduzimamo sve da bismo ostale vječno mlade, da nas ne ispljunu, ne odbace kao staro gvožđe”, kaže Čulina. Stoga je ‘Disco baba’ odlučila odbaciti dosadan, učmali život, u kojem bi trebala još samo strpljivo sačekati svoj sudnji dan. Odlučila je postati DJ. Uzor joj je Tina Turner.

25.8. OČI UOČI ZGOSPOD’NON Enio Meštrović Ričard, Dragan Veselić, Gordana Hleb, Marko Grabber

Na kazališne daske Teatra uz more stiže komedija KUD-a Bleke i Konji “Oči Uoči Zgospod’non“.

Radnja predstave govori o uzvišenom trenutku smrti, kada glavni lik, svima dobro poznati Ričard dolazi kod sv. Petra na suočavanje s Bogom raspravljajući o svojim životnim grijesima.

Omiljeni zadarski glumac i performer Enio Meštrović autor je predstave u kojoj ujedno i igra lik svog već sada kultnog alter ega – Ričarda, a uz njega u predstavi nastupaju i glume Dragan Veselić, Gordana Hleb i Marko Grabber.

29.8. GOLA U KAVEZU  Ecija Ojdanić, Barbara Nola, Ana Begić

Gola u kavezu prva je, izvanredna, višestruko nagrađivana komedija kazališta „Moruzgva“, koja je utrla put brojnim kazališnim hitovima a i danas, 12 godina kasnije, puni sve prostore u kojima igra. Glumački vrlo jaka ženska postava, koju čine Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Ana Begić, garant su vrhunske zabave i salvi smijeha.

31.8. VLA VLA VLAJLAND Ecija Ojdanić

Kolovoz završavamo najpopularnijom predstavom Teatra uz more „Vla Vla Vlajland“ kazališta Moruzgva i to na izričiti zahtjev publike koja nas je preplavila sa stotinama poziva. Izvrsnoj izvedbi Ecije Ojdanić, kao i obolu splitskog genija Ivana Lea Leme, nikakva posebna promocija nije potrebna jer priča o izvrsnosti ove komedije proširila se među kazališnom publikom odmah po premijeri.

Sudeći po dosadašnjim iskustvima „Vlajland“ će svakako ponijeti titulu najbrže rasprodane predstave na „Teatru uz more“ pa na vrijeme osigurajte svoje ulaznice i pogledajte komediju o najsimpatičnijoj vlajini ovih prostora.

2.9. 4 POZE, SRETAN SVRŠETAK Borko Perić, Katarina Baban, Petra Kurtela i Filip Detelić

Strastvena, iskrena i sexy komedija, koja bez dlake na jeziku progovara o odnosima muškaraca i žena i svih onih koji se tako osjećaju, s lakoćom niže rasprodana gledališta te zbog iznimnog interesa publike ponovno gostuje na „Teatru uz more“.

Borko Perić, Katarina Baban, Petra Kurtela i Filip Detelić publiku su svojom izvrsnom glumom nasmijali do suza a svakom novom izvedbom ljestvicu popularnosti podižu još više. Prethodni termini s lakoćom su rasprodani pa požurite po svoje ulaznice za predstavu koja će zasigurno obilježiti ovu kazališnu sezonu.

PRODAJA ULAZNICA:

Ulaznice po cijeni od 80 i 90 kuna mogu se kupiti na blagajni u Lori svaki dan ( i subotom i nedjeljom) u vremenu od 17 do 21 sat te online na www.teataruzmore.com i croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije dostupne su na 091 9720 540.

Sve informacije o festivalu “Teatar uz more” potražite na www.teataruzmore.com !

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
0
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime