Vrličkom bankaru u utorak navečer određeno je mjesec dana istražnog zatvora, i to po dvije osnove: zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, javlja Dnevnik.hr.

Odbjegli bankar u srijedu je navodno lociran preko signala svog mobitela u blizini Sarajeva. U međuvremenu je ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Bankar je uhićen nakon što se sam predao policiji.

Kad su zaposlenici prošlog ponedjeljka vidjeli da bankar, koji jedini ima ključ sefa, nije došao na posao, zvali su u Sinj. U Vrliku je došao voditelj sinjske poslovnice OTP banke koji ima rezervni ključ i on je tim ključem otključao sef, a u njemu ih je sve dočekalo veliko iznenađenje.

Kako je već pisao Jutarnji listDjaković je godinama “čistio” račune štediša u ekspozituri u kojoj je bio šef i koja je imala još samo jednu zaposlenicu. Iako je i prije bilo sumnji da “obrće” novac s tuđih računa, Djaković je, navodno, kad bi netko od štediša to primijetio, odmah namirivao štetu i smirivao situaciju.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je pokupiti novac i pobjeći iz Hrvatske.Kako doznaje Jutarnji, društvo u kojem se kretao od bijega nakon petka 8. studenog u BiH uglavnom su bile osobe iz krim miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je kako Jutarnji doznaje bio razlog zbog kojeg se odlučio predati i vratiti u grad podno Marjana, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa stotinama tisuća eura za koje je cijela zemlja znala da ih ima.

Enigma

Sada za policiju i banku ostaje enigma gdje je točno završio novac, ali sasvim je izvjesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju posjeduje.

Osim obiteljske kuće u Vrlici Djaković, koji još iz osnovne škole nosi i nadimak Zec, u svom vlasništvu ima i stan u Splitu pa se ne otklanja mogućnost da je noć uoči predaje proveo u tom splitskom stanu, a u kojem, kako doznajemo, žive članovi njegove uže obitelji.

– Nemam komentara. Ostavite me na miru – rekao je u telefonskom razgovoru za Jutarnji ženski glas, član obitelji Djaković.

Njihovi susjedi, pak, nisu nam znali reći jesu li u zgradi unazad nekog vremena vidjeli odbjeglog bankara s naslovnica, ali su zato uočili, kažu nam, u nekoliko navrata policiju na parkiralištu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime