Mlade igračice ŽRK-a Splita 2010 odličnim igrama na međunarodnom turniru u Podgorici zaključile su 2018. godinu!

Iako prije odlaska na ovaj jaki turnir uspjeh nije naznačen kao prioritet, već je cilj prije svega izgrađivanje mladih sportašica, one su – jednom riječju – briljirale! Kako drukčije nazvati jedno prvo mjesto, jedno treće i jedno 5. mjesto, koje su ostvarile mlade rukometašice Splita 2010, od kojih je većini ovo bio prvi međunarodni turnir.

2002. godište – 1. mjesto
2004. godište – 3. mjesto
2006. godište – 5. mjesto

Kako prvoligaški ženski rukometni klub iz Splita itekako vodi računa o pomlatku, tako su i na ovaj turnir u Crnoj Gori, mlade igračice vodile “jake snage”. Tako je na put u Podgoricu išla trenerica svih triju godišta Ilka StanićRico, a na klupi joj je pomagao i Mirko Bašić, inače pomoćni trener prvoligaškog, seniorskog sastava.

Pomladak je došao pogledati i Željko ČagaljČago, glavni trener prve ekipe ŽRK-a Split 2010, te tajnica Silvana Bonković, koja je godinama uz igračice svih uzrasta. Kad god nešto trebaju, prvo će se obratiti – “teti Silvani”.

Uglavnom, međunarodni turnir u Podgorici još je jednom pokazao da Ženski rukometni klub Split 2010 ima pravi rasadnik mladih talenata, iz kojeg uvijek iziđu nove perspektivne igračice, koje nerijetko završe i u reprezentaciji Hrvatske.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime