U ranojutarnjim satima, točnije u 6:20 sati, na državnoj cesti DC-102 u blizini lokaliteta Šepić na Krku, odnosno mjesta križanja spomenute prometnice s cestom koja vodi prema trajektnom pristaništu Valbiska, u prometnoj je nesreći jučer život izgubila otočanka Gordana Bogdan, stanovnica mjesta Sveti Vid Miholjice pored Malinske.

Prema dostupnim informacijama, nesretna 36-godišnja vozačica, inače majka troje malodobne djece koja se kobnog jutra vraćala s posla iz jednog otočnog ugostiteljskog objekta, stradala je u izravnom sudaru njenog osobnog vozila (marke Peugeot) i Mercedesa makarskih registarskih oznaka, a kojim je, iz suprotnog pravca u smjeru Krka upravljao 69-godišnji vozač, piše Novi List.

Krećući se iz smjera Krka u pravcu Rijeke, na lokalitetu gdje se s prilično ravnog i brzog djela malinskarske obilaznice ulazi u blagi zavoj, nesretna je vozačica, prešavši na suprotnu stranu kolnika, stradala u srazu s osobnim vozilom kojim je iz suprotnog smjera naišao vozač koji je zbog zadobivenih ozljeda potom prevezen u KBC Rijeka.

Lokalitet na kojem se dogodila (i) ova nesreća, iako naoko relativno ravan i pregledan, mjesto je na kojem se posljednjih godina razmjerno često događaju prometni udesi, često teški te nažalost i sa smrtnim posljedicama.

Na gotovo istom mjestu, sjećamo se, pred koju je godinu tako život tragično izgubio i sin tadašnjeg općinskog načelnika Općine Punat, Mladena Juranića, a u međuvremenu je taj isti, moglo bi se reći i ukleti cestovni potez od nekoliko stotina metara blage nizbrdice (između lokaliteta Šepić i benzinske postaje Adria petrola na obilaznici Malinske), bio te očito i ostao mjestom koje ni mnogi drugi vozači, ali ni pripadnici otočnih interventnih službi, neće pamtiti po dobrome, piše Novi List.

Na mjestu prometne nesreće proveden je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice ODO iz Rijeke. Promet najprometnijom dionicom otoka nije se odvijao do 9:55 sati kad je, nakon višesatnog preusmjeravanja vozila na okolne prometne pravce, državna cesta DC-102 iznova otvorena za prometovanje motornih vozila.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime