VOZIO POD UTJECAJEM ALKOHOLA Istražni zatvor za vozača kamiona koji je ugrozio život motoristu

Oštećenik je pao s motocikla te zadobio osobito teške i po život opasne ozljede


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 12. studenog 2020. u službi dežurstva ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.


Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak 11. studenog 2020. oko 15,20 sati, upravljao teretnim automobilom kolnikom odsjeka ceste D547–Sveti Rok–D-54 Zaton Obrovački, iz smjera Svetog Roka prema Obrovcu, iako svjestan da ne smije upravljati vozilom ako u organizmu ima alkohola, kao i da prilikom približavanja raskrižju mora voziti s povećanim oprezom, a posebno kada ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, te da je dužan propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom inače može ugroziti druge sudionike u prometu.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak, pristajući na navedeno, vozio pod utjecajem alkohola (koncentracija alkohola od 1,40 g/kg) te da dolaskom do raskrižja s cestom s prednošću prolaska, unatoč vidljivo postavljenom znaku “stop” radi obveznog zaustavljanja, nije zaustavio svoj teretni automobil kako bi propustio motocikl kojim je pravilno, vozeći se sredinom svoje prometne trake na cesti s prednošću prolaska, upravljao oštećenik, čime je oduzeo prednost prolaska oštećeniku i udario u motocikl.

Oštećenik je pao s motocikla te zadobio osobito teške i po život opasne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime