Vokalno-instrumentalni sastav ‘Veritas aeterna’ već četiri godine aktivno sudjeluje u raznim projektima duhovnog karaktera kao dio Pastorala mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Sastav je to koji broji dvadesetak svojih članova, mahom studenata iz svih krajeva Lijepe naše, baš kao i susjedne nam BiH. Prepoznatiljivi su po obradama brojnih pjesama hrvatske duhovne scene, ali i po svojem autorskom stvaralaštvu, koje iz godine u godinu biva sve bogatije. “Blago čovjeku”, posljednja je u nizu pjesama proizašlih iz njihove radionice. Stihovi pjesme preuzeti iz prvog Davidovog psalma praćeni su glazbom koju piše Antonio Grkeš, a čiji aranžman potpisuje Hrvoje Domazet. Prvi puta je izvedena na na ovogodišnjem Sudamja festu, tradicionalnom koncertu duhovne glazbe koji se održava uoči blagdana svetoga Dujma. Za ideju spota, kao i njegovo snimanje zasluge primaju Marin Gabelica, te Ivan Trpimir Lozić koji ujedno i potpisuje režiju i montažu istog.

Mladi iz Veritasa se zahvaljuju svima koji su svojim trudom pomogli u stvaranju cijelog projekta, te se nadaju da će publika uživati plodove njihova rada.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime