Voditelj Odsjeka za staru gradsku jezgru o narančastom Peristilu: “Osigurati ćemo se da ne dođe do ponavljanja incidenta

Nedavno se na podnim pločama splitskog Peristila pojavila velika narančasta fleka za koju se ispostavilo da je ruzina iz gurle uz katedralu

Nedavno se na podnim pločama splitskog Peristila pojavila velika narančasta fleka za koju se ispostavilo da je ruzina iz gurle uz katedralu. Osim što se radilo o ružnom prizoru koji je zasmetao mnogim građanima i turistima, izgledalo je da ruzina nagriza tisućljetne kamene ploče Peristila.


Voditelj Odsjeka za staru gradsku jezgru u Službi za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Grada Splita, Goran Nikšić, rekao je da nema mjesta panici.

– Djelatnici tvrtke Neir uspješno su očistili ploče na Peristilu na koje se, nakon posljednje velike kiše, izlila ruzina. S obzirom da su morali utvrditi koje sredstvo je potrebno koristiti kako bi se uklonilo onečišćenje, postupanje vezano za čišćenje je potrajalo nekoliko dana. Također, vjerojatno će se morati zamijeniti i gurla na zgradi kako ne bi došlo do ponavljanja incidenta.- Goran Nikšić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0