•  
  •  

Grad Vodice naručio je izradu 3d vizualizacije projekta od Plave plaže do Punte-Bristaka. Postojeći projekt u 2D nacrtu je ljudima izvan struke teško razumljiv, a pomoću ove 3d vizualizacije prije samog početka gradnje naši građani lakše će predočiti kako će izgledati buduća plaža od Punte do Bristaka.

Također, izrada ove vizualizacije bit će dio dokumentacije koju Grad sprema kako bi se aplicirao na EU fondove za koje su se već predbilježili, piše portal InfoVodice.

– Naime, prvi na Jadranu imamo takav projekt s višestrukom ulogom, uređenje uz obranu od poplava i podizanja mora – rekao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo.

Procijenjena vrijednost ovih radova do konačnog uređenja je 100 milijuna kuna zato su iz Grada naručili izradu modela upravljanja plažama

– Na taj način znat ćemo možemo li se sami upustiti u izgradnju, hoćemo li neke segmente davati u koncesiju. Također kad bude sljedeća Javna rasprava na temu upravljanja javnim plažama, građani će se svi moći lakše upustiti u raspravu – kaže Marko Lugović.  •  
  •  

1 KOMENTAR

  1. Koliko je vec dosada ulozeno u silno betoniranje na tom dijelu isto u svrhu radi podizanja mora? Koliko su upropastili taj dio obale bolje da su sagradili repliku Noine arke svrhu potopa nego da im se dozvoljava daljnje uzimanje novca kroz izliku povisenja razine mora. Toliko o zastiti no nitko nista ne poduzima po pitanju kanalizacija koje se u enormnim kolicinama izlijevaju u more od silnih hotela uz obalu i ostalih popratnih objekata sa kvazi kanalizacijama… Tko uopce to nadgleda i dopusta – zaista zalosno.

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime