Vlasnici N1 i Sport Kluba: I HT nas je odbio, moguće je da i oni izbace naše kanale

Poručili su kako je zbog toga upitno hoće li njihovi programi ostati i u ponudi tog operatera

UNITED MEDIA grupa, u čijem su vlasništvu N1 i Sport Klub, objavila je novo priopćenje u kojem je ponovno napala A1 koji na kraju ovog mjeseca isključuje njihove programe iz svoje ponude, ali je objavila i kako su njihovu ponudu inicijalno odbili i iz Hrvatskog Telekoma.


Poručili su kako je zbog toga upitno hoće li njihovi programi ostati i u ponudi tog operatera.

Priopćenje Index prenosi u cijelosti.

“Neshvatljivo je da A1 vrijeđa inteligenciju vlastitih korisnika, iznenađuje nas da je i HT odbio našu ponudu”
“Operater A1, zbog nezadovoljstva hrvatske javnosti nakon informacije da planiraju isključiti iz ponude televizije N1 i Sport Klub, započeo je kampanju obmanjivanja građana. Naime, A1 neistinitim informacijama pokušava uvjeriti svoje korisnike da bi oni plaćali veću cijenu usluga u slučaju nastavka distribucije kanala United Medie (UM).

Neshvatljivo je da A1 vrijeđa inteligenciju vlastitih korisnika, jer je United Media javno objasnila da je tom operateru dostavljena ponuda koja je predviđala nastavak suradnje pod istim uvjetima i po istoj cijeni kao i svih prethodnih godina. Distribucija kanala N1 i Sportklub, dakle, ne bi po toj logici mogla koštati nijednu kunu više nikoga tko je korisnik A1.

Trenutno se vode i pregovori o nastavku suradnje i s Hrvatskim Telekomom, kojima smo, također, dali iste uvjete i istu cijenu koju su imali godinama unazad. I taj operater je na naše iznenađenje odgovorio da je ponuda ‘neodgovarajuća+, pa nije izvjesno hoće li i oni zadržati UM kanale u ponudi.S obzirom da je N1 najgledaniji informativni kablovski kanal, a da je Sportklub u odnosu na prošlu godinu pojačao programsku ponudu prijenosima Formule 1 i Bundeslige, ostaje nejasno temeljem kojih parametara bi i jedan i drugi operater pokušali primorati UM da enormno spusti cijenu. Svi najekskluzivniji prijenosi utakmica od Premier lige do Formule 1 spadaju u najskuplja TV prava i kako ni nama cijena nije spuštena, nije moguće ni da to učinimo mi”, poručili su iz United Medije.

Direktor programa N1 je poslao pismo ministrici kulture i medija
Ranije poslijepodne direktor programa N1 televizije Tihomir Ladišić pismom se obratio ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek.“Poštovana ministrice kulture i medija,

Vlada Republike Hrvatske stvara zakonski okvir kojim izravno uređuje pitanja regulacije na tržištu, a time i odlučuje o pitanjima stanja slobode medija u demokratkom društvu.

Vlada je odgovorna za sadašnje stanje u kojem već godinama nije promijenila Zakon o elektroničkim medijima, i time stvorila uvjete slobodnog tržišta kakvo postoji u svim zemljama Europske unije. Stoga je vlada izravno odgovorna za stanje u kojem se nalazi ne samo N1 televizija, već i svi mediji u Hrvatskoj.

Zbog takvog stanja, godinama unazad, mediji su u Hrvatskoj pod pritiskom, neki od njih uništeni i ugašeni.

Ono što se događa sada N1 televiziji događalo se i drugim televizijskim kanalima. Prije nekoliko godina u Hrvatskoj su ugašeni Discovery kanali, Eurosport i svi koji nisu imali zaštitu kakvu imaju u zakonodavstvu europskih zemalja. Vlada je svojim nečinjenjem dovela do monopola dva operatera koji kontroliraju 90% tržišta. U takvim okolnostima ne može se govoriti o komercijalnim odnosima o kojima Vlada nema nikakvih saznanja.

Postavljam vam jednostavno pitanje: Kada ćete promijeniti Zakon o elektroničkim medijima i uskladiti ga sa zakonodavstvom Europske unije?

Kada ćete stvoriti uvjete i pozvati na raspisivanje natječaja za dodjelu slobodnih nacionalnih televizijskih frekvencija?” napisao je Ladišić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime