Najveća europska stranka EPP za mjesec dana održat će veliki dvodnevni kongres u Zagrebu. U medijima je već najavljeno da će se održati u Areni, no čuđenje su izazvala događanja dan prije samog kongresa. Posve neuobičajeno za hrvatske prilike, EPP će sjednicu svog predsjedništva i skupštine održati u državnoj instituciji – u Saboru.

Stranački skupovi u državnoj instituciji, i to u Saboru, neuobičajena su pojava, a takvih događaja ne sjećaju se ni saborski izvjestitelji ni zastupnici koji su već nekoliko mandata u Saboru.

No da će Europska pučka stranka dan uoči svog kongresa doista u parlamentu održati sjednicu predsjedništva i skupštine, potvrdili su tportalu i iz Sabora.

‘Na zamolbu Europske pučke stranke za korištenje prostora u zgradi Hrvatskog sabora, odobreno je korištenje sabornice te dvorane ‘Ivana Mažuranića’ za održavanje dvaju sastanaka – Predsjedništva i Političke skupštine Europske pučke stranke 19. studenoga 2019. Sve troškove organizacije sastanka snosit će Europska pučka stranka, uz naknadu za korištenje prostora Hrvatskog sabora’, potvrdili su za tportal iz Sabora.

U molbi koja je došla iz EPP-a, predsjednik te stranke Joseph Daul naveo je i kako su se sjednice i predsjedništva i skupština EPP-a već ranije organizirale u parlamentima Litve, Danske, Finske te u Europskom parlamentu (u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu).

Da su se sastanci predsjedništva i skupštine EPP-a održavali i u parlamentima drugih država, potvrđuju i u HDZ-u, stoga to ne smatraju čudnim.

Više pročitajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime