Stožer civilne zaštite Zadarske županije jutros je iznio najnovije detalje o situaciji s koronavirusom.

– Imamo 671 osobu u zdravstvenom nadzoru, a od jučer i dvoje novooboljelih, liječnik iz biogradske bolnice i pacijentica, također iz Biograda, koja se nalazi u zadarskoj Općoj bolnici, rekao je epidemiolog Alan Medić, dodajući kako je u samoizolaciji još 100 ljudi, a radi se o kontaktima dvoje novooboljelih zdravstvenih djelatnika iz Biograda.

– Vidjet ćemo hoće li biti potrebno uvoditi strože mjere za Biograd, o tome ćemo odlučiti u koordinaciji s Nacionalnim stožerom. Do kraja dana ćemo znati hoćemo li zatvoriti Biograd – rekao je Medić, piše Antena Zadar.

Na pitanje novinara što je ključno da se Biograd stavi u karantenu, rekao je:

– Mi napišemo svoje stručno mišljenje, odnosno preporuku, a u ovom trenutku očekujem s obzirom na situaciju u Biogradu da ćemo uspjeti u 14 dana suziti krug i da se transmisija ne širi unutar stanovnika. To je veliki kolektiv, 150 zdravstvenih djelatnika. Murter je primjerice karantenu uveo nakon što se transmisija već dogodila – rekao je Medić koji očekuje da će situacija u Biogradu eskalirati.

Po njegovom stručnom mišljenju on preporučuje karantenu da se bolest ne širi i ne prenosi, ili kako je rekao: “Više sam za DA nego za NE!” Trajala bi najmanje 14 dana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime