VIKEND PROGNOZA Provjerite kada (konačno) stižu bura i pad temperature zraka

Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C

U posljednjem smo tjednu klimatološke zime. “Veljača – prevrtača”, pučki je opis najkraćeg mjeseca u godini, a temperature zraka najbolje su potvrdile takav opis. Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C.


Osim toga, zadnju dekadu veljače obilježilo je stabilno vrijeme, na moru ponegdje s maglom. Stabilno će se zadržati do kraja tjedna. Iako će se zadržati toplo, vrijednosti koje su se mjerile u srijedu neće se ponoviti.

Danas nas očekuje pretežno vedro vrijeme. Na moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana moguća je magla. Noću i ujutro tiho, popodne slab sjeverozapadnjak koji na otvorenom popodne može biti umjeren. Minimalne jutarnje temperature od 0 do 15°C, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

Vrijeme će za vikend biti stabilno. Subota donosi nastavak vedrog vremena, ali i buru. Puhat će umjerena do pojačana bura, navečer s jakim udarima. Podno Velebita olujna bura. Danju toplo, većinom od 16 do 21°C, navečer pad temperature zraka.

Vedro će biti i u nedjelju. Ujutro će puhati umjerena do pojačana bura, slabit će u drugom dijelu dana. Svježije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C.

Stabilno će biti i sljedećeg tjedna. Jutra će biti malo hladnija, ali danju većinom od 12 do 18°C.

Moja reakcija na članak je...
Vau
16
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime