Protekle noći u dijelovima srednje i osobito sjeverne Dalmacije bilo je kiše, pljuskova i grmljavine. Na Dugom otoku palo je čak 36 litara po kvadratnom metru. Petrčane kraj Zadra su dobile 29 litara po kvadratnom metru. Oborine su u cijelosti zaobišle jedino jug Dalmacije.

Srednom dana vladaju velike temperaturne razlike. Tako je na zadarskom području prohladno s temperaturama oko 12, na šibenskom području oko 13°C, a povremeno ima kiše.

Južnije od Makarske temperature su već dosegnule toplih 20°C.

Do kraja dana bit će promjenjivo s izmjenema sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će u većini krajva biti suho i dalje su mogući lokalni pljuskovi ili prolazne kiša. Uz obalu vjetar većinom slab, na moru do umjerena tramontana.

U noći i i subotu rano ujutro bit će dosta promjenjivo, uz povremenu slabu kišu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U najvišim predjelima Dinare i Kamešnice moguć je snijeg. Danju će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, tek povremeno je moguća slaba i prolazna kiša. Na moru tramontana, uz obalu navečer slaba do umjerena bura. Najviše dnevne temperature zraka od 16 do 21°C.

U nedjelju još u noći slabi pljuskovi, danju pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura. Noć prohladna, danju od 17 do 22°C.
Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
4
Hagić
7
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
5
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime