Vrijeme je prethodnih dana bilo stabilno i natprosječno toplo. Najtopliji dan tjedna bio je utorak, kada je zbog fenskog učinka bure ponegdje dosegnuto vrućih 30 Celzijevih stupnjeva.Danas nas očekuje djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Prijepodne su pljuskovi mogući većinom na moru, a u drugom dijelu dana u Zagori. Bitno je naglasiti da će mnoga područja tijekom dana ostati potpuno suha, a najveća mogućnost oborina je u zaobalju. Ujutro će puhati slabo do umjeren jugo, danju će prestati i krajem dana okretati na slab od umjeren sjeverozapadnjak. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 22 do 27°C.

U nedjelju će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini predjela će biti suho, ali su uglavnom još početkom dana mogući kiša ili slabi pljuskovi. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, prolazno s pojačanim udarima. Popodne će na otvorenom moru tramontana ponegdje biti jaka. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 28°C.

Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će veći dio sljedećeg tjedna. Popodne su samo ponegdje mogući slabi i prolazni pljuskovi, osobito u Zagori.

Opširniju tjednu vremensku prognozu pročitajte u ponedjeljak na našem portalu.