VIKEND PROGNOZA Jedini dan bez kiše bit će subota. Mnoge će oduševiti izgledi za sljedeći tjedan!

Oborina neće nedostajati ni do kraja mjeseca. Ipak, zime sljedećih desetak dana više nema na vidiku!


Protekle noći u planinama Dalmacija pao je novi snijeg, a snijega je bilo i u nekim višim naseljenim dijelovima Zagore. Točka je to na “i” snježnog siječnja u dalmatinskim planinama. Osim toga, postaje izvjesno da će ovogodišnji siječanj prekinuti niz od čak 19 mjeseci toplijih od prosjeka u Splitu. Siječanj će, naime, u većem dijelu Dalmaciji biti hladniji od prosjeka s više oborina od prosjeka.


Oborina neće nedostajati ni do kraja mjeseca. Ipak, zime sljedećih desetak dana više nema na vidiku!

Petak će početi suho. Iako će biti dosta oblaka, oborine se u početku ne očekuju. Kiša će stići popodne i osobito navečer. Snijeg je moguć isključivo u najvišem gorju. Danju će jačati jugo koje će najjače biti popodne kada su na moru prolazno mogući vrlo jaki udari. Navečer vjetar u okretanju na tramontanu koja na otvorenom moru može imati vrlo jake udare. Minimalne jutarnje temperature u Zagori od -1 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 7°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

Subota donosi predah između dva kišna dana. Bit će djelomično sunčano i suho. Još u noći bura i tramontana, danju će okrenuti na slab jugozapadnjak, prema kraju dana i navečer na umjereno jugo. Jutro neznatno toplije u odnosu na petak. Danju toplije, od 10 do 16 stupnjeva.

Nedjelja donosi novo jače naoblačenje i povremenu kišu. Snijega neće biti niti u najvišim planinama. Veći dio dana puhat će jugo koje će rano ujutro biti jako s olujnim udarima. Danju će sve više slabiti i navečer okrenuti na umjerenu buru. Još toplije, najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Mnogi će se obradovati da će veći dio sljedećeg tjedna proteći u znaku barem djelomično sunčanog vremena i toplijeg od prosjeka za dio godine. Promjenjivo će biti početkom tjedna, a onda se očekuje stabilizacija.Moja reakcija na članak je...
Vau
19
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
2
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime