Zbog situacije vezane uz pandemiju izazvanu koronavirusom, održavanje radionica robotike u prostorijama ZTK grada Splita je odgođeno do daljnjeg.

Kako polaznici te radionice – ali i svi ostali koji su zainteresirani za robotiku – ne bi time bili zakinuti, ZTK grada Splita je u ožujku započela s objavljivanjem niza didaktičkih video uradaka o toj zanimljivoj djelatnosti. Namjera nam je nastaviti s objavljivanjem po jednog takvog videa svakoga tjedna.

U ovom novom videu objašnjavamo načine ispisivanja teksta na LCD ekran, mijenjanja kontrasta teksta i osvijetljenosti LCD-a, a sve pomoću promjenjivih otpornika s kojima smo se susretali u prethodnim videima. Postupak je vrlo jednostavan. Proći ćemo nekoliko načina ispisa teksta, uz detaljna objašnjena spajanja i programiranja komponenti potrebnih za ovaj projekt.

Naravno, na ekranu možete upisivati tekst koji želite, a primjene ovog postupka su mnogobrojne. Sve što vam treba za uspješno svladavanje gradiva opisanog u ovom videu jest besplatni online alat Tinkercad.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime