VICE MIHANOVIĆ: “Svaki građanin Splita mora imati vodovod i kanalizaciju”

"Splitu je dosta svađa i podmetanja" - kazao je Mihanović


Vice Mihanović

Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin krenuo je u realizaciju. Svečano otvaranje radova u istočnom dijelu Splita, u Srinjinama pozdravio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, zatim uz njega je bio i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i župan SD županije Blaženko Boban.


KRENUO NAJVEĆI INFRASTRUKTURNI PROJEKT U SPLITU: “Napokon će građani Splita dobiti ono što zaslužuju”

U sklopu projekta realizacije kapitalnog Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin, u naselju Srinjine započeli su prvi iskopi. Vrijednost tih radova je gotovo 15 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni za 18 mjeseci. Ugovorni radovi predviđaju izgradnju kanalizacijskog kolektora i cjevovoda za kućne priključke te i zamjena postojećeg vodovoda.

Najveći infrastrukturni projekt

Prilikom njihova izvođenja bit će nužno paralelno izvoditi i radove na zaštiti dijela postojećih elektrotehničkih i elektro-energetskih instalacija položenih u koridoru kanalizacijske mreže. Nositelj projekta je Vodovod i kanalizacija, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, Hrvatskim vodama, Splitom, Solinom, Klisom, Dugopoljem i Podstranom. Cjelokupni veliki projekt ima vrijednost veću od 970 milijuna kuna, a najvećim djelom se financira iz fondova Europske unije, dok ostali iznosi dolaze iz nacionalnih sredstava.

Svi već spomenuti su iskazali zadovoljstvo nakon svečanog otvaranja radova najvećeg infrastrukturnog projekta u Splitu i njegovoj široj okolici.Danas se o ovoj temi na svojoj Facebook stranici osvrnuo Vice Mihanović.

– Svaki građanin Splita mora imati vodovod i kanalizaciju! S direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem danas sam razgovarao o početku još jednog infrastrukturnog projekta, u čijim sam začecima i sam sudjelovao. Izgradnja sustava odvodnje Bilice-Dračevac, procijenjene vrijednosti radova 4,2 milijuna kuna, koja obuhvaća 1.600 metara kanalizacijske i 480 metara vodovodne mreže omogućit će kanalizacijski spoj za 50 kućanstava i vodovodni spoj za njih 20 – kazao je Mihanović.“Svu svoju energiju uložit ću u ovakve i slične projekte”

Evo što je u nastavku napisao:

– Od same ideje do realizacije bilo je potrebno proći zahtjevnu proceduru izrade projekta, ekoloških studija, izdavanja dozvola te raspisivanja natječaja. Vodovod i kanalizacija su civilizacijski standard koji svakom građaninu Splita mora biti omogućen.

Svu svoju energiju uložit ću u ovakve i slične projekte, a ne u besplodna politička prepucavanja jer Splitu je dosta svađa i podmetanja – zaključio je Vice Mihanović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
3
Hagić
2
Hmmm
5
Plač
0
Grrr
3
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime