VICE MIHANOVIĆ O PROSVJEDU U VRANJICU: “Podupiremo zalaganje za bolje sutra, za našu dicu”

"Učinili smo sve što je u našim mogućnostima u profesionalnom smislu da se stvari dovedu u red"


Mještani Vranjica u organizaciji građanske inicijative „Mjesto koje hoće živjeti – 2020“ održali su prosvjed brodicama u Sjevernoj luci kako bi iskazali nezadovoljstvo nerješavanjem ekoloških pitanja u Vranjičkom bazenu.


GRAĐANSKI PROSVJED U VRANJICU: „Godinama nas truju, ovdje se događa ekocid – dosta je bilo toga“

„U plućima azbest u krvi nafta“

„U plućima azbest u krvi nafta“ samo je jedna od poruka koju su na svoje transparente napisali nezadovoljni stanovnici Vranjica. Kroz prosvjed traže hitno traže zaustavljanje divlje brodogradnje u Vranjicu, zabranu iskrcaja, čuvanja i ukrcaja raznih vrsta ugljena u Sjevernoj luci i na otvorenom, također između ostalog protive se potencijalnoj izgradnji naftnog terminala na tom području.

Građani i podupiratelji prosvjeda okupili su se na obali Kaštelanskog zaljeva, dok su zaljevom za to vrijeme plovile barke i brodice u znak protesta i ukazivanja na ekološki problem.

Mještanima Vranjica su se u njihovom prosvjedu priključili stanovnici Solina, Kaštela i Splita, čije je zdravlje kako organizatori ističu također uvelike ugroženo. Osim njih potporu su im pružili pojedini županijski i gradski vijećnici Grada Splita.Između ostalih, prosvjed je podržao i kandidat za predsjednika HDZ-a Split Vice Mihanović.

– Podržali smo prosvjed mještana Vranjica koji se itekako tiče i našeg Splita. Učinili smo sve što je u našim mogućnostima u profesionalnom smislu da se stvari dovedu u red, a sada i kao obični građani podupiremo zalaganje za bolje sutra, za našu dicu – istaknuo je Mihanović osvrćući se na prosvjed u Vranjicu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
7
Plač
1
Grrr
4
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime