Veterani HOS-a užasnuti transparentom u Zagrebu: “Grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama”

Poručili su: "Najoštrije osuđujemo gnjusni transparent, HOS-ovci su časno ratovali"

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga priopćio je danas da najoštrije osuđuje gnjusni transparent koji je skupina 15-ak mladića izvjesila tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu.


“HOS-ovci najoštrije osuđuju nemili događaj u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu. Početkom agresije na Hrvatsku u gradu Zagrebu formirale su se grupe građana koje su među prvima organizirano pritekle u obranu napadnute domovine Hrvatske. Te postrojbe građana nazvane HOS, bile su sastavljene vrlo heterogeno glede dobi, zanimanja, spola, materijalnog stanja i svega ostalog, tako da su uz učenike, radnike, zanatlije, studente i intelektualce, očeve, sinove i kćeri sudjelovali doslovno svi slojevi našeg društva”, navodi se u priopćenju.

Savez posebno naglašava da u Europi, “doduše samo teoretski i deklarativno, rado proklamirana multikonfesionalna vjerska snošljivost, u postrojbama HOS-a bila je prisutna u cijelosti, pa su se pripadnici svih triju vjerskih konfesija, islamske, pravoslavne i katoličke borili zajedno rame uz rame, promičući tako baš tu tolerantnost različitosti”.

“HOS-ovci su časno ratovali, poštivajući ženevsku konvenciju i ratno pravo te su humano postupali s ratnim zarobljenicima. Grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama. Najoštrije osuđujemo gnjusni transparent koji su izvjesili skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu”, stoji u priopćenju u kojem se osuđuje taj čin.

Zagrebačka policija privela je jučer četiri osobe koje povezuje s izvještavanjem transparenta s natpisom kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime