Prvi put u svojoj povijesti Lučka uprava Split provodi ekološku akciju čišćenja podmorja akvatorija bazena Gradske luke Split.

– Izražavam zadovoljstvo što ovu ekološku akciju provodimo u suradnji sa ronilačkim klubom veterana 4. Gardijske brigade koji kao i u ratu pa tako i u miru ovom akcijom pokazuju kako se voli svoj grad.

Važno je istaknuti da je Lučka uprava Split u postupku ishođenja certifikata EcoPort, odnosno uvođenja sustava upravljanja zaštite okoliša sukladno europskim standardima.

Tako smo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo proveli akciju mjerenja kvalitete zraka na području Gradske luke Split.

Sa zadovoljstvom mogu kazati da su rezultati mjerenja pokazali da je zrak na području Gradske luke Split ocijenjen kao zrak I. kategorije kvalitete.

Projekt luke Stinice, kojim predviđamo izmještanje isključivo kamionskog prometa iz Gradske luke Split, doprinijet će smanjenju emisija ispušnih plinova u atmosferu u Gradskoj luci Split pa tako i u samom središtu grada.

Smatram da svi u okviru svojih mogućnosti trebamo pridonijeti smanjenju cjelokupnog zagađenja jer to naš grad zaslužuje, rekao je Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime