•  
  •  

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe koje se sumnjiči za više kaznenih djela.

Naime, jednog od njih se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 23,45 sati zajedno s dva druga maloljetnika u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića u Zadru tjelesnom snagom razbio izlog trgovine u vlasništvu trgovačkog društva, a potom su se udaljili s mjesta događaja, nakon čega su tijekom noći na Liburnskoj obali došli do tri broda na vezu gdje su provalili u brod u vlasništvu trgovačkog društva u kojem su konzumirali alkoholna pića koja su pronašli u brodu, a potom došli na drugi brod u vlasništvu 56-godišnjaka iz kojeg su otuđili nekoliko komada pirotehničkih sredstva.

Potom su sva trojica došli do parkiralištu u ulici Obala kneza Branimira gdje je navedeni maloljetnik zapalio otuđenu signalnu raketu koju je potom bacio na tlo ispod parkiranog automobila zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, uslijed čega je došlo do zapaljenja i oštećenje stražnjeg dijela automobila.

Stoga je maloljetnik uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i “Oštećenje tuđe stvari“, sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Prema drugoj dvojici maloljetnika se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.  •  
  •  

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime