Za nama je bura koju ćemo još dugo pamtiti. Dijelovi Dalmacije zabilježili su udare i preko 200 km/h, što ako izuzmemo Velebitski kanal nije čest slučaj. Bura se konačno stišala i tijekom petka će puhati tek slaba bura i tramontana.

Do kraja tjedna meteoroloških iznenađenja više neće biti. Danas nas očekuje suho i djelomično sunčano vrijeme uz slab vjetar. Zbog slabljenja vjetra minimalne temperature bit će niske, u Zagori ponegdje oko -5°C, a uz obalu i na otocima većinom od 1 do 7°C. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 9 do 14°C.

Sunčano će biti u subotu. Ujutro slaba bura, danju tiho ili slab jugozapadnjak. Jutro svježe, u Zagori s mrazom. Danju u većini predjela od 8 do 13°C.

U nedjelju veći dio dana pretežno sunčano, navečer će biti umjerene naoblake. Ujutro tiho, popodne će zapuhati slabo jugo koje će navečer biti umjereno. Temperature iste ili neznatno više.

Prva tri dana sljedećeg tjedna očekuje nas južina! Jugo će biti umjereno do jako, no kiše će biti malo ili nimalo. Jugo će osjetno podignuti temperature, osobito noćne. Najtoplije će biti u srijedu kada će najviše dnevne temperature biti od 12 do 17°C.

Krajem srijede sa sjevera će postupno zahladiti i okrenut će na buru. Mjestimice će biti jače kiše, pljuskova i grmljavine. Kiša će u planinama prijeći u snijeg, a potom bi obilan snijeg mogao početi padati u Zagori. U prvim satima četvrtka susnježica je moguća i ponegdje uz obalu, a onda će se do jutra razvedriti uz zahlađenje pa će veći dio četvrtka biti suh i djelomično sunčan, ali osjetno hladniji nego u srijedu.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime