VELIKO ZAJEDNIŠTVO SPLIĆANA Spaladium arena je prepuna potrepština: “Hvala vam svima, pokrenuta je lavina dobrote”

Samo nekoliko sati Splićanima je bilo dovoljno da napune veliki dio Spaladium arene. Donijeli su ogromne količine potrepštinaMnoštvo građana, lavina dobrote i humanosti, svi ujedinjeni u jednom cilju. Ove riječi najbolje opisuju današnje prizore iz splitske Spaladium arene u kojoj su članovi Crvenog križa Split uz pomoć brojnih volontera prikupljali hranu, odjeću i sve ostale potrepštine za potresom ugrožena područja.

– Jutros smo otvorili veliko skladište u Spaladium areni. Mase Splićana neprestano dolaze, donose nam hranu, higijenu, odjeću. Ovom prilikom naglasio bih da u ovom trenutku imamo velike količine odjeće i više je nije potrebno donositi – kazao je za Dalmaciju Danas ravnatelj Crvenog križa Split Tomislav Gojo.

“Prikupili smo mnoštvo namirnica. Hvala vam za dobrotu”

Kazao nam je da će se akcija nastaviti i u idućim danima, tako da oni koji nisu stigli, a imaju želju pomoći, to će moći učiniti u narednih nekoliko dana.

– Mi ćemo i dalje u idućim danima biti otvoreni te će građani moći dolaziti. Već smo počeli sve sortirati uz pomoć volontera. Budući da imamo ogroman broj potrepština sortiranje će sigurno potrajati tjedan dana te će se nakon toga poslati transportom ugroženom stanovništvu – otkriva nam.

Apelira na građane da još uvijek mogu donijeti potrepštine, ali smatra da je u ovom trenutku bitnije financijski pomoći stanovnicima koji su izgubili krov na glavom.– Mislim da bi u ovim trenucima bilo bolje uplaćivati novčane iznose. Svi koji su u mogućnosti to mogu napraviti, Hrvatski crveni križ je otvorio posebni humanitarni račun – kaže Gojo.

“Pratite nas na društvenim mrežama. Tu objavljujemo sve bitne informacije”

Ponosan je na Splićane koji su pokazali veliko srce kada je to najpotrebnije. Rekao nam je da su do 12 sati potrepštinama napunili sve prostorije arene, a sada sve sortiraju u samu dvoranu.

– Odazvalo se veliko mnoštvo građana. Svi pomažu i daju sve od sebe. Javilo nam se 300 volontera i oni će nam pomoći u kasnijem sortiranju i ukrcaju namirnica za transport. Nismo se još javili svim volonterima, molimo ih za strpljenje, njihova pomoć će nam biti prijeko potrebna u narednim danima – napominje ravnatelj splitskog Crvenog križa.

Namirnice se danas prikupljaju do 19 sati, a tako će biti i sutra.

– Danas i sutra smo otvoreni do 19 sati. Mislim da ćemo prema najavama ostajati i duže od toga. Moram naglasiti da se građani drže epidemioloških mjera dok dolaze u arenu. Na to posebno vodimo računa – podvukao je te nam je na kraju uputio građanima bitnu poruku.

– Sve dodatne informacije možete pronaći na svim stranicama Crvenog križa Split i Hrvatskog crvenog križa. Tu sve podatke i bitne informacije redovito ažuriramo. Mislim da je to najbolji izvor informacija u ovim trenutcima. Hvala vam svima, pokrenuta je velika lavina dobrote. Split i cijela Hrvatska još jednom je pokazala veliko srce i pravo zajedništvo – zaključio je Tomislav Gojo za Dalmaciju Danas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
54
Haha
0
Hagić
5
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime